Search
Search
Uskršnja matematička igra

Uskršnja matematička igra

Sa dužim danima i toplijim temperaturama, proleće je uvek pravo osveženje nakon dugog zimskog perioda! Zapravo, nije neuobičajeno videti uzbuđenje za prolećem koje se prenosi i u radnu sobu sa decom. Sa pravim aktivnostima za vaše dete, možete održati svoju rutinu čak i kada prolećna groznica dostigne vrhunac! Ova uskršnja matematička igra je odlično mesto za početak proleća!

Neke od prednosti ove igre:

  1. Doslednost: Predškolci napreduju uz rutinu, ali raspored često biva prekinut tokom proleća zbog aktivnosti koje se održavaju napolju. Zato je korisno održati rutinu putem ove igre kako bi dani i dalje imali poznatu strukturu.
  2. Zabava: Uskršnji centri za igru su odličan način da se prihvati deo prolećne zabave dok se nastavak učenja održava na pravom putu. Lako je dodati neke tematske centre u postojeću rutinu!
  3. Ne zahteva veliku pripremu: Sa izletima, provođenjem vremena napolju, prikupljanjem sredstava i drugim događajima koji su vezani za prolećne aktivnosti na kalendaru, ova igra ne zahteva toliko vašeg vremena! Centri vam pomažu da dodate vrednu i značajnu praksu bez trošenja mnogobrojnih sati vašeg vremena za pripremu.

 

Uskršnja matematička igra

Namenjena je deci predškolskog uzrasta da vežbaju sabiranje uz pomoć brojevne linije.


Korak jedan: Izaberite temu, naš predlog su tema zečići jer se bliži Usrks, centar sa žabicama ili pčelicama koje asociraju na nadolazak proleća.

Korak dva: Štampajte i pripremite materijal. Isecite i plastificirajte svaku brojevnu liniju. (Brojevne staze su takođe uključene). Uvek predlažem plastificiranje ovakvih aktivnosti. Jedan od razloga je što čini materijal za aktivnosti mnogo izdržljivijim. Na ovaj način, samo jednom pripremite materijal a možete godinama da ga korsitite! Plastificiranje takođe pretvara ove štampane materijale u piši-briši aktivnosti: samo dodajte marker i parče sunđera.

Nakon što su brojevne linije pripremljene, možete iseći životinje i zalepiti svaku na kraj štapića za sladoled. Ovi štapići će se koristiti za vežbanje sabiranja na brojevnoj liniji. Ako imate decu koja nisu sasvim spremna za vežbanje sabiranja na ovakav način, možete odštampati više kopija malih životinja koje će koristiti dok rešavaju probleme sa sabiranjem.

uskršnja matematička igra

Korak tri: Vežbajte sabiranje sa decom koristeći brojevnu liniju ili brojevnu stazu. Deca mogu staviti štapić na broj 0, zatim će “skakutati” duž brojevne linije kako bi rešili zagonetnu jednačinu. Kada saznaju zbir, deca mogu napisati broj u polje na kartici za zadatke, koristeći marker sa suvim brisanjem.

Korak četiri: Nakon igranja pospremite i čuvajte za kasnije ovu usrkšnju matematičku igru. Sve što deca treba da urade je da obrišu brojeve sa plastificiranih kartica i vrate ih nazad u kutiju za čuvanje.

 

 

Jutarnji rad: Ove aktivnosti sabiranja sa brojevnom linijom lako se mogu izdvojiti kao jutarnja aktivnost. Deca mogu koristiti ove aktivnosti koje su samostalne kako bi se lagano pripremili za ostale aktivnosti koje ih očekuju tog dana. 

Društvene mreže

Materijal za vaspitače

Budite u toku

Uvek budite obavešteni o novoj objavi!

Pretplatite se na naše novosti i dobijajte mail kad god objavimo nesto novo.

Unesite vašu email adresu

Kategorije

Shopping Cart